Bekräftelse

Att ha bulimi innebär ofta en konstant jakt på att få bekräftelse från andra, tillsammans med ett självhat för att vi är så simpla som vi är.
 
Anledningen till att vi letar, är för att kompensera för den bekräftelsen vi inte lyckas ge oss själva. Helst vill vi bli bekräftade för vårt utseende, eftersom det är det vi värderar allra högst!

Om någon säger att vi är smala, så är vi de. Då är vi också bra människor som har n ågot att säga till om.

Jag kunde för mitt liv inte förstå hur vissa tjejer kunde gå ut utan smink eller hur det kunde INTE banta när de hade så breda höfter!!! Hur kunde de INTE göra det absolut bästa av sitt utseende, när mitt utseende var det jag värnade mest om i hela världen.  Idag har jag svaret. Dessa kvinnor hade något som inte jag hade. De såg sitt mänskliga värde och sin inre skönhet. Inre skönhet heter utstrålning och ingen människa i världen kan gå miste om att en person som har stark utstrålning mår bra. Hon blir därmed vacker. Förr var det prio ett att vara piffig, och jag gick helst inte utanför dörren om jag inte var slående vacker och strumporna matchade med handväskan. Idag skiter jag i att sminka mig varannan dag, för att jag vill sova en kvart extra. Jag fixar aldrig håret och det blir mest samma kläder som jag hade igår. Men jag är vackrare än någonsin!

Det är inte fel att söka bekräftelse. Jag älskar att vara snygg och J får onda ögat om han inte säger till mig att jag är fin när jag sticker iväg på morgonen. Det är okej, det viktiga är att man är medveten om varför man gör det. Att förnedra sig själv gör ingen vacker.



Kärlek

Kommentarer
Postat av: Naida

Du ger mig hoppet tillbaka att vilja kämpa mot min bulimi. Jag kommer att bli frisk och din blogg gör underverk, du skriver helt fantastiskt. Du har gjort min dag!

2008-07-28 @ 22:53:25
URL: http://saphary.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Du är så klok! KRAM!

2008-07-28 @ 23:18:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0